BENODIGDHEDEN
Voor 8 porties
- 4 tomaten
- 1/2 rode paprika
- 1 kleine rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 verse chili
- 1/2 komkommer
- 1 pot verse koriander
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el olijfolie
- peper
- 10 pappadums natuur
- 1 dl arachideolie of druivenpitolie
- 10 g taco seasoning mix ‘Santa Maria’
BEREIDINGSWIJZE
Hak de ingrediënten van de salsa fijn en snijd ze in zeer kleine blokjes. Doe ze samen in een slakom: de rode ui, de geperste knoflook, de rode paprika, de gele peper (verwijder eerst de zaadjes), de komkommer en de tomaten (zonder pitten).
Hak de koriander fijn en voeg samen met de olijfolie en azijn. Breng op smaak en dek af. Laat 30 min in de koelkast rusten zodat de smaken van de ingrediënten zich goed vermengen.
Verwarm de olie in een pan en bak de pappadums. Haal ze uit de pan zodra ze krokant zijn en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier. Bestrooi ze meteen met de tacokruiden. Serveer de salsa met de doormidden gebroken pappadums. Laat je gasten er kleine stukken van afbreken om met de gekruide salsa te eten.
Bron: Pikante tomatensalsa en zelfgemaakte taco’s (delhaize.be)