BENODIGDHEDEN
Voor 4 porties
- 2 courgettes
- 2 groene paprika’s
- 2 sjalotten
- 2 zoete aardappelen
- 350 gr bladspinazie
- 200 gr Philadelphia
- 125 gr geraspte kaas
- 250 gr quinoa
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr kerstomaten
- 1 bosje tijm en basilicum
- 2 el mosterd
- 100 ml halfvolle melk
- 1 scheutje olijfolie
- Peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de sjalotten in kleine stukjes. Bak ze op met knoflook. Voeg vervolgens de spinazie toe en laat slinken. Zorg dat al het vocht uit de spinazie is.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de paprika in reepjes, de kerstomaten in kwartjes en de courgetten in schijfjes. Schil vervolgens de zoete aardappelen en snijd ook deze in schijfjes.
Meng de paprika reepjes en de courgette schijfjes onder de mosterd. Kook de quinoa en voeg dit toe aan het mengsel. Kruid af met tijm, peper en zout.
Roer de Philadelphia met de melk los. Kruid af met peper en zout. Beboter een ovenschaal. Leg de bodem vol met de helft van de zoete aardappelen en kruid met peper en zout. Strooi er wat kaas over. Voeg vervolgens de helft van het mengsel van paprika en courgette toe. Leg hier ook de helft van de kerstomaten bovenop. Bestrooi opnieuw met kaas en verdeel er de spinazie met sjalotten over. Herhaal dit tot en met de kerstomaten.
Giet de Philadelphiasaus over de schaal en bestrooi met kaas. Dek de ovenschotel of met aluminiumfolie.
Laat de ovenschotel 40 minuten garen in de oven en verwijder daarna de aluminiumfolie. Laat nog 20 minuten in de oven staan voor een krokante korst.
Serveer en werk af met basilicumblaadjes.