Butternut lasagne

recepten

BENODIGDHEDEN

Voor 2 personen

  • 1/2 flespompoen
  • 125 gr champignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gr kippengehakt
  • 250 ml tomatenpassata
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1,5 bol mozzarella
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier.

Schil en snij de flespompoen in plakjes en schik ze op de bakplaat. Bedruppel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet de schijfjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de schijfjes na 10 minuten al een keer om.

Borstel de champignons schoon en snij ze in fijne stukjes. Snij vervolgens ook de ui in fijne stukjes en pers de knoflook.

Verhit de resterende olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook aan voor 3 minuten. Voeg vervolgens het gehakt en de champignons toe. Laat 5 minuten garen op een middelhoog vuur en schep alles regelmatig om.

Voeg de tomatenpassata toe en roer goed om. Laat de passata goed inkoken, zodat het geheel niet te waterig wordt. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

Tot slot wordt de mozzarella in schijfjes gesneden. 1/3 van de schijfjes worden aan de saus toegevoegd en goed doorgeroerd. Neem vervolgens een ovenschaal en schik er telkens een laag saus en een laag pompoen in. Eindig met een laag mozzarella-schijfjes. Zet nog 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat kort gratineren onder de grill.

Nu is alles klaar om te serveren.

Bron: Butternut lasagne | Recepten | 15gram

You might also like

Pappardelle met ricotta en gepofte snoeptomaten
Pikante tomatensalsa en zelfgemaakte taco’s
Smeuïge vegetarische ovenschotel
Butternut lasagne
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}