Pappardelle met ricotta en gepofte snoeptomaten

recepten

BENODIGDHEDEN

Voor 2 personen

  • 1 el olijfolie
  • 375 gr kerstomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr verse spinazie
  • 250 gr verse pappardelle
  • 20 gr gepelde pistachenoten
  • 1/2 citroen
  • 125 gr ricotta

BEREIDINGSWIJZE

Verhit de olie in een hapjespan en bak de tomaten met de deksel op de pan 12 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg na 7 min. toe. Plet de zacht geworden tomaten. Voeg de spinazie in delen toe. Laat slinken en laat nog 3-4 min. meekoken. Breng op smaak met peper en zout.

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4-5 min. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng het rasp door de ricotta en breng op smaak met peper en zout. Snijd de citroen in parten.

Schep de pappardelle door het tomatenmengsel. Verdeel over diepe borden en verdeel daar de ricotta en pistachenoten over. Serveer de citroenparten ernaast.

Bron: Pappardelle met ricotta en gepofte snoeptomaten recept – Allerhande | Albert Heijn België (ah.be)

You might also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}